За нас

Image
Facade 2
Кои сме ние?
Image
Asset 4
Галерия 37 е разположен в сърцето на най - древния град в Европа -Пловдив. Това е къща датираща от неокласицизма, реставрирана през 2019 г. с 11 магнетични стаи, всяка от които разполага със своята идентичност. Дизайнерски направените, арт стаи в духа на Стария град пречупени през призмата на модерното впечатляват с история и уют.
Историческа локация
Архитектурно-исторически резерват “Старинен Пловдив” известен още като Стария град е мястото, където история и изкуство изпълват всяка една уличка. Хотел Gallery 37 е позициониран на 15 метра от пленяващия със своята магнетичност и минало “Античен театър” датиращ от I век, на 5 метра от първата българска гимназия “ Жълтото училище “ построена през 1868 г. , с двор и тераса гледаща към храм “ Св. Димитър”, чийто основни са положени преди 800 години и прилепен до къщата музей “ Клианти “ построена в средата на XVIII век. Неповторима локация!
Концепция Галерия
Вълшебното съчетание и преживяване не спират до тук. Усещането за галерия се засилва още с влизането в хотела, където може да видите картини в оригинал на най-известните български художници, които красят фоайето, стаята за хранене и стълбището. Най-големите шедьоври са позиционирани в 11-те стаи, правещи всяка една от тях уникална. Кокетния двор, създава усещане за спокойствие, а закуската под звуците на пеещите рано сутрин птици, зарежда по вълшебен начин. Колоритната фигура на художника Румен Жеков взима дейно участие в цветовото решение на стаите и хотела, като по този начин засвидетелства автентичността, потапяйки ни в историята пречупена през погледа на съвремието.
Запомнящо се изживяване!
Най - посещаваната архитектурна забележителност - Античния театър е на 15 метра и се вижда от входа и балкона на къщата. През летните месеци театъра се превръща в мястото с най - огромна посещаемост в Пловдив поради културната програма, която включва изнасяне на опери, моноспектакли, концерти и др. Античния театър в Пловдив, ежегодно е мястото, на което световноизвестни артисти и певци изнасят концерти. Къщата музей “Клианти”, до която сме прилепени е известна със своите впечатляващи стенописи и многоцветни тавани, което е правят също една от силно посещаваните градски дестинации. Вежливото обслужване и помощ по всяко едно направление е просто едно допълнение и прекрасен завършек на концепцията и идеята ни!
Image
rent a car
Коли под наем
Хотела може да осигури при нужда кола под наем за своите гости от доверена лицензирана фирма.
Image
airport shuttle icon
Трансфер от/до летище
Галерия 37 осигурява при заявка превоз от и до летище Пловдив и летище София с доверена фирма гарантираща сигурност и перфектно обслужване.
Image
balcony with view
Балкон с изглед
Галерия 37 разполага със страхотен балкон, от който може да видите красотата и архитектурата на “Старинен Пловдив“. Тази гледка е достъпна от двете стаи делукс на последния етаж на хотела ни.
Image
special breakfast icon
Специална закуска за всички
Гостите ни могат да се възползват от това да заявят каква закуска искат избирайки от добре подбраното ни меню. Като екстра хотела предлага и опцията “Закуска в леглото“.
Image
calendar
Препоръки за събития и интересни места
Предлагаме актуална информация за събитията в града и най – добрите места спрямо предпочитанията и вкусовите рецептори на нашите клиенти.
Image
coffe and hookah icon
Кафене и наргиле бар
Насладете се на вълшебната обстановка и спокойствие на Стария град закусвайки, пиейки чаша вино или просто пушейки наргиле в лятната ни градина или потопени сред шедьоврите на българските майстори вътре в хотела.
Image
dry cleaning
Химическо почистване
Хотела работи с първокласна фирма за химическо чистене, която в рамките на 24 часа изпълнява поръчката. Дрехите се взимат от хотела и се доставят обратно, като по този начин гостите ни нямат никакъв ангажимент към поръчката и могат спокойно да се насладят на престоя си.
Image
historical location
Невероятна историческа локация
Галерия 37 се намира в сърцето на най – голямата забележителност в гр. Пловдив – Архитектурно-исторически резерват “Старинен Пловдив“. Само на 15 метра от входа на хотела може да видите пленяващия със своята магнетичност и минало “Античен театър“ датиращ от I век, на 5 метра от Галерия 37 нашите гости могат да видят първата българска гимназия “Жълтото училище“ построена през 1868 г. , а от двора и терасата на хотела може да видите храм “Св. Димитър“ , чийто основи са положени преди 800 години. Самата сграда на хотел пък е долепена до къщата музей “Клианти“ построена в средата на XVIII век.
Image
free parking icon
Безплатен паркинг
Хотела разполага със специален безплатен достъп до Стария град и удобен просторен паркинг точно под сградата на Галерия 37.
Image
painting frame
Уникални картини
Гостите ни могат да се насладят на платна в оригинали на едни от най – известните български художници, а именно Кольо Кармафилов, Румен Жеков, Енчо Пиронков, Емил Стойчев, Георги Баев и др. Шедьоврите красят всяка една от стаите ни, фоайето и помещението за хранене. Предлагаме и специален каталог с всички картини, който могат да бъдат закупени.
Image
guide icon
Гид
Искате да научите повече за историята, забележителностите и архитектурата на най – древения град в Европа? Искате да видите Пловдив по различен начин, усещайки духа и емоцията на града? Галергия 37 предлага на гостите си високо професионален гид, с когото обиколката на малките улички в “Старинен Пловдив“ и голямата пешеходна алея ще бъде едно запомнящо се преживяване.
Допълнителна Информация
IBAN: BG17IABG70951000578201 BIC: IABGBGSF
Получател: ДИГ ИНВЕСТ ЕООД - Хотел Галерия 37

Телефони за контакт:
+359877 37 00 37
+359 32 312 000

Имейл:
info@hotelgallery37.com
reservations@hotelgallery37.com
office@hotelgallery37.com

Свържи се с нас